5 המזונות שנלחמים ומורידים את רמות הכולסטרול בדם
האם הבריאות שלכם חשובה לכם?
האם חשוב לכם להרגיש טוב פיסית ונפשית?
אתם בטח יודעים שרמות גבוהות של כולסטרול מהוות גורם סיכון לאריכות ימים וחיים בראים. למען האמת, כאשר רמות הכולסטרול שלנו גבוהות הן מעלות את הסיכון למחלות לב וכלי דם.
תקשיבו, העובדה הממש משמחת שיש לי לספר לכם היא שרמות הכולסטרול שלכם קשורות באופן ישיר למה שאתם אוכלים. ישנם מזונות שמעלים את רמות הכולסטרול ומסכנים את בריאותנו, הם גורמים לנו להשמין, להראות ולהרגיש רע. הבשורה המשמחת היא שישנם מזונות אחרים שעוזרים לגופנו להילחם ברמות הכולסטרול ובהשמנה.
אם אתם סובלים מרמות גבוהות של כולסטרול וגם אם לא, בטח כבר שמעתם שאכילה של ירקות ופירות, ושומנים בריאים הם חלק מאכילה בריאה ומטיבה לבריאות ולמשקל. אבל האם ידעתם שיש מזונות שעוזרים במיוחד במלחמה של הגוף ברמות כולסטרול גבוהות?
מעניין אותכם לדעת מה הם חמש המזונות שנלחמים ברמות הכולסטרול?
רוצים לדעת מה אתם חייבים לאכול כדי לשמור על בריאותכם ועל גזרה רזה וחטובה?
רוצים לדעת איך לעשות זאת? מזונות מסויימים עוזרים להפחית רמות כולסטרול באמצעות תכולת הסיבים התזונתיים המסיסים שקושרים אליהם כולסטרול ותרכובות כולסטרוליות, במערכת העיכול ומסלקים אותם מהגוף לפני שאלו מספיקים להיספג לזרם הדם. ישנם מזונות נוספים שמכילים חומצות שומן רב בלתי רוויות, שמפחיתות רמות של כולסטרול "רע" (LDL). ומזונות שמכילים תרכובות סטרוליות צמחיות שמונעות מהגוף לספוג כולסטרול.
מה הם 5 המזונות שיעזרו לכם להילחם בכולסטרול ולרדת במשקל?
1. שיבולת שועל – מכילה כמות גבוה של סיבים תזונתיים מסיסים במים. הוספת שיבולת שועל לארוחת הבוקר מספק 2-3 גרם של סיבים מסיסים שמונעים ספיגה של כולסטרול לדם בהמשך היום.
2. קיטניות – קיטניות עשירות במיוחד בסיבים תזונתיים מסיסים במים. למערכת העיכול לוקח זמן לפרק את הקיטניות, מה שנותן להן יתרון נוסף, הן מעניקות תחושת שובע לאורך זמן רב יותר. לאנשים שמעוניינים להפחית ממשקלם, מומלץ לשלב קיטניות בתפריט היומי.
3. אגוזים – מחקרים רבים מצאו כי אכילת שקדים, אגוזי מלך, בוטנים ופיסטוקים מספקת הטבות בריאותיות לגופנו ובעיקר ללב. אכילה של 57 גרם אגוזים ביום מפחיתה בעד 5% את רמות הכולסטרול ה"רע" (LDL). בנוסף, אגוזים מכילים חומצות שומן בלתי רוויות, אומגה 3, תרכובות סטרוליטות צמחיות ועוד חומרים שמגינים על הלב.
4. מזונות מועשרים בתרכובות סטרוליות וסטנוליות (פיטוסטרולים) – תרכובות סטרוליות וסטונוליות מופקות מסיבים צמחיים והן מקשות על גופנו לספוג כולסטרול מהמזון. חברות מזון מוסיפות רכיבים אלה למזונות במטרה להפחית את רמות הכולסטרול בגוף. פיטוסטרולים, הנמצאים בשמן תירס ושמן שומשום, אגוזים, שקדים, ודגנים מלאים מועילים מאד בהורדת הכולסטרול הרע. צריכה של 2 גרם פיטוסטרלים ליום יכולה להפחית את הסיכון למחלות לב ב־25%. לצריכה של מעל ל-3 גרם איחן אפקט נוסף על הפחתת רמות הכולסטרול.
5. דגי ים צפוניים – דגי ים צפוניים כסלמון, מקרל, סרדינים, הליבוט וטונה מכילים כמויות גבוהות של אומגה-3. אומגה-3 הינה חומצת שומן חיונית שעוזרת להילחם ברמות גבוהות של כולסטרול בגוף. בנוסף, לאומגה-3 מיוחסות הטבות בריאותיות רבות בינהן הגנה על מערכת הלב וכלי הדם.
מומלץ לאכול פעמיים בשבוע דגי ים צפוניים על מנת לספק לגופנו את כמות האומגה-3 הדרושה על מנת להפחית רמות כולסטרול "רע" (LDL) ורמות טריגליצרידים גבוהות.
חשוב לזכור……
בזמן שאתם מקפידים על אכילת מזונות שיעזרו להפחית את רמות הכולסטרול, יש להימנע ממזונות מסויימים שגורמים לעליה ברמות הכולסטרול. וזאת על מנת לשמור על רמות תקינות של כולסטרול ולהימנע מהשמנה.
השתדלו להימנע ממזונות שמכילים שומן רווי ושומן טראנס בכמויות גבוהות. בשרים שמנים, גבינות שמנות, חמאה, מזונות מעובדים וחטיפים, מכילים כמויות גבוהות של שומן רווי וטראנס שגורמים לעליה ברמות הכולסטרול והשמנה.
תגובה 1
תודה. מעניין מאד.
כיצד ניתן להגיע לכמות של שניים שלושה גרם פיטוסטרלים?