שנייה לפני שנגמר הקיץ, ואיתו מסתיימת לה עוד שנה, אפשר לנצל את שזיפי השגיב הנהדרים שמציפים את השווקים.
אין משהו שיותר מזכיר לי את שלהי הקיץ, והתחלתה של שנה חדשה מאשר ריח ריבה שנרקחת על הכיריים בבית סבתי. השבוע כשנסעתי לבקר אותו עמד בדיוק אותו הריח בבית. כמובן שאחרי ההתנצלויות הארוכות על איך אני ממש לא יכולה לטעום משלל הריבות שנרקחו והוגשו באהבה, התיישבתי לשולחן ופשוט לא יכולתי לעמוד בפיתוי. ריבת שזיפים, ריבת חבושים, ריבת בצל, וריבת תפוחים. כולן נראו מאוד מאוד מפתות ובסופו של דבר נכנעתי.
כמובן שאת הטעם המתוק המתיקה חברתה של סבתי המופלא. ועוד דבר קטן שעליו לא הפסקתי לחשוב היה שהיא לא הפסיקה לומר לי "אבל אמרת שמותר כפית ריבה, זה בסה"כ 20 קלוריות בכפית", אמרה וצדקה.
עם הטעם הנפלא, והרגשה חגיגית של תחילת שנה נסעתי הביתה, ומיד לסופר. המחשבה על 20 קלוריות לכפית לא עזבה אותי…. וכל מה שחשבתי לעצמי זה איך אני יכולה לרקוח בבית ריבה עם קצת פחות מעשרים קלוריות. משימה לא פשוטה יש לומר.
אז אחרי כמה וכמה ניסיונות…. אני שמחה לומר שמצאתי את הנוסחה המושלמת. אני עשיתי את זה עם שזיפי שגיב, ויצא נפלא! אני בטוחה שבבית אתם יכולים להכין באותו האופן בדיוק ריבות מפירות שונים.
הרעיון שעמד לפני היה, להכין ריבה טעימה עם כמויות קטנות יותר של סוכר. הבעיה היא שבכל מקום שלא חיפשתי מתכון שכזה, הוא היה עשיר מאוד בסוכר. הכנת ריבות התחילה מתוך העיקרון של שימור ביתי של פירות העונה העכשווית, והדרך הטובה ביותר לשמר פירות הייתה להוסיף להם כמויות גדולות של סוכר, היחס המוכר ביותר זה קילו סוכר על כל קילו פרי, ובישול איטי מאוד של הריבה עד להקרשה.
אני שמחה לומר שבסופו של דבר הצלחתי!! נכון לקח לי הרבה יותר זמן, אבל היה שווה! הצלחתי להכין ריבה שמכילה כעשר קלוריות לכפית (חיסכון של עשר קלוריות, יששש!!), ויחסית מכילה פחות סוכר מריבות ביתיות מסורתיות.
מזמינה אתכם להיכנס [button link="https://www.netadieta.com/?p=452" color="silver" newwindow="yes"] ללינק[/button]
ולהתחיל להכין ריבות ביתיות בביתכם.
ועוד משהו קטן על שזיפים….
עונת הקטיף של השזיף מיוני ועד אוגוסט, כך שניתן למצוא אותם בשווקים לכל אורך הקיץ, וגם בחודש ספטמבר. השזיף עשיר מאוד באשלגן, מכיל מעט ברזל, וכמות נאה של ויטמין A וויטמינים מקבוצת B .