חובבי הבריאות, ואוהבי צמחי הבריאות ותרופות הסבתא, כבר נוטלים את תמצית הכורכום (כורכומין) כתוסף יומי.
האם נטילת תוסף הכוכרכומין או הוספת כורכום למטבח הביתי אכן משפרת את מצבנו הבריאותי?
בשנים האחרונות, מפורסמים מאמרים מדעיים רבים, שמעללים את השורש ותמציתו. נמצא כי לכורכומין, המפורסם שברכיבים הפעילים בכורכום, יכולת להתנהג בגוף כנוגד דלקות, אנטי אוקסידנט, מפחית דלקות וגם כחמונע התפתחות מחלות סרטניות.
מקור השורש, במזרח הרחוק, והמטבח הודי שופע מנות שמכילות את התבלין הצהוב. ברפואה הסינית וההודית, משתמשים בשורש כתמצית לתרופות רבות כבר אלפי שנים.
הרכיבים הפעילים בשורש הכורכום הם תרכובות פוליפנוליות, רכיב צמחי, שמצוי בשפע גם בפירות, ירקות ויין אדום. הכורכומין, גם הוא פוליפנול בעל פעילות נוגדת חמצון גבוה מאוד. נמצא שלכורכומין יכולת למנוע מחלות סרטניות, בעיקר סרטן השד, סרטן הערמונית, סרטן העור וסרטן המעי הגס. במחלות סרטניות נמצא שנוגדי חמצון, מפחיתים את כמות הרדיקאלים החופשיים, שפוגעים בממברנות תאים, גורמים לנזק ל-DNA בתא ומוות תאים. ולכן, כורכומין נמצא כמפחית תהליכים סרטניים שמתרחשים בגוף. כורכומין גם מפחית את הסיכוןלחלות במחלות קרדיווסקולאריות (מחלות לב), והתפחות גורמי דלקת בגופנו.
כורכומין פועל בגוף גם על ידי מניעת תהליכי מוטגנטים, היווצרות מוטציות, בגנים. נמצא שהכורכומין מגן על ה-DNA, מפני מוטציות, ובכך מסייע להפחית תהליכים סרטניים בתאים.
בבריאות העור, נמצא כי כורכומין, מפחית את היווצרות האנזימים שגורמים לתהליכים דלקתיים בגוף. נמצא ששימוש חיצוני בכורכומין, יכול לסייע בטיפול באקזמות בעור. הכוכומין גם יעיל בטיפול באקנה, ומגן על העור מפני תהליכי הזדקנות.
יעילות וכמות הכורכומין, הדרוש על מנת לשמור על בריאותנו עדיין לא הוכחה במאה אחוז. אך ברור, שתוספת של התבלין למטבח הביתי, יכולה לשפר את יכולת הגוף, להתנגד לתהליכים סרטניים שמתרחשים בגוף, כמו גם לשמור על עור הפנים שלנו.
את הכורכום יש לשמור בכלי אטום, במקום קריר. חשוב לזכור שהרכיבים הפעילים שבכורכום, כמו בכל תבלין, מאבדים מיעילותם ככל שהזמן עובר ולכן חשוב להשתמש בתבלין כמה שיותר מהר, ולא לשמר לאורך חודשים.