ירידה במשקל אחרי גיל 40, זה אפשרי וקל!
אם הגעת לגיל 40 או עברת אותו, בטח שמת לב לשינויים שעוברים על גופך. את מבחינה בתנודה על המשקל ולא ממש מבינה מה גורם לה. התזונה שלך לא השתנתה, את אוכלת את אותם מזונות ואפילו מקפידה על כמויות מדודות של כל מנה. משהו קרה, הגוף לא מגיב באותה הענות שבה הגיב כשהיית בת 20 או אפילו 30.
אם בעבר יכולת להשיל שלושה קילו תוך מספר ימים, היום את צריכה להתאמץ פי שתיים יותר על מנת להגיע לאותה תוצאה. גרוע מזה היא העובדה, שמילא שקשה לך לרדת במשקל אבל משום מה לעלות נהיה עניין של מה בכך. את פתאום מבינה שהגוף כבר לא עובד כמו פעם. התסכול שאת חשה לא עוזב אותך ואת מתחילה להרגיש כאילו הגוף שלך בוגד בך.
הסיבה העיקרית לשינויים הפיסיים קורים לך, היא ירידה בקצב חילוף החומרים הבסיסי (Basic Metabolic Rate). אל תתבלבלי, אין קשר בין קצב חילוף חומרים בסיסי לבין מספר הפעמים שאת הולכת לשרותים במהלך היום או השבוע. קצב חילוף החומרים הבסיסי הוא כמות הקלוריות שאת שורפת במנוחה, או במילים פשוטות הקלוריות שדרושות לגוף שלך על מנת לשרוד.
בכל עשור קצב חילוף החומרים הבסיסי יורד בכעשרה אחוזים. מה שאומר שאם בגיל 20 הגוף היה זקוק ל-2000 קלוריות על מנת לבצע פעולות בסיסיות, בגיל 30 כמות הקלוריות ירדה ל- 1800 ובגיל 40 כבר הגיע ל -1620 קלוריות ביום. שימי לב, הבדל של 380 קלוריות ביום. כלומר, אם את עדיין אוכלת את אותה כמות קלוריות שהתאימה לך במדוייק בגיל 20, עכשיו את אוכלת יותר ממה שבאמת דרוש לגופך, מה שיוביל בסופו של דבר לעליה במשקל.
החדשות הטובות הן: שגם אם עברת את גיל 40, לא הכל אבוד. נכון, יכול להיות שיהיה לא קל להשיל את הקילוגרמים ולשמור על גיזרה חטובה. אבל בעזרת מהלכים פשוטים יחסית תוכלי לעשות זאת ולהנות מהדרך.
הצעדים הפשוטים שאת יכולה לעשות כבר מעכשיו:
פעילות גופנית – קצב חילוף החומרים ירד. אפשר להוציא יותר קלוריות ביום על ידי ביצוע פעילות גופנית. ביחרי חוג ספורט שאת נהנת לעשות, עשי את הסידורים שלך ברגל, לכי לסופר במקום לנסוע. ככל שתוצאי יותר קלוריות ביום, יהיה קל יותר לשמור על משקל תקין ובריא
הפסיקי לנשנש – את אולי לא שמה לב, אבל הנישנושים הורסים לך את הדיאטה. פה ביס ושם ביס יכולים להסתכם בעד 500 קלוריות ליום, לזה תוסיפי את העובדה שקצב חילוף החומרים הבסיסי שלך ירד, ותקבלי תוספת נכבדת של קלוריות שמצטברת לך בגוף. אם את חייבת לנשנש, ביחרי בירקות טריים דלי קלוריות.
לכי לישון – כשאת עייפה את אוכלת יותר, עובדה! במקום לשים עוד מכונת כביסה או לנקות את הבית בלילה, פשוט לכי לישון. ציברי לפחות 7 שעות שינה בלילה, תקומי רעננה בבוקר, ותנשנשי פחות מעייפות במהלך היום.
שתי מים – אנחנו נוטות לבלבל תחושת רעב עם תחושת צמא. הקפידי לשתות מים במהלך היום ע מנת למנוע אכילה מיותרת. יתרון נוסף הוא שהמים מרעננים את גופך ושומרים על ערנות, וכבר אמרתי למעלה, כשאת עייפה את אוכלת יותר, ובעיקר שטויות.
המלצה נוספת היא לקרוא את הספר "לאכול את העוגה ולהישאר רזה", הספר שיעזור לך לרדת במשקל ולשמור על התוצאות לתמיד!
2 comments
מה לגבי חולי סכרת? זה נכון שהמחלה מעטה עוד יותר את הירידה במשקל? אמא שלי בת 60 ומלבד ללכת למקרר, היא לא עושה שום פעילות. אבל היא אוכל פחות ממה שהייתה רגילה. ןעדיין השומן מצטבר. יש לך המלצות?
הי משה,
הסוכרת היא לא זו שמונעת את הירידה במשקל או מעקבת אותה. עם השנים קצב חילוף החומרים שלנו מאט ועלינו להקפיד לעשות פעילות גופנית אם אנו רוצים לשמור על המשקל.
במקרה של אמא שלך, אתה מתאר חוסר פעילות מוחלט, מה שיכול בהחלט לחבל בסיכוי ירידה במשקל. גם אם כמות האוכל שאוכלת יורד עם השנים.
רק בריאות 🙂